Otsi: 
Magnet!

Kultuurikalender

   • Teater, kontsert, show

   • Näitused

   • Messid


Shopping

   • Tähtsaimad kaubamajad

   • Parimad poed

   • Shopping maraton


Muuseumid

Söögid ja joogid

   • Restoranid

   • Kohvikud

   • Baarid ja pubid

   • Ööklubid


Olud ja kombed

Söögid ja joogid
| Restoranid | Kohvikud | Baarid ja pubid | Ööklubid |


Restoranid

Hinnaklassid:
odav (75-100 SEK)
tavaline (125-150 SEK)
kallis (alates 175 SEK)

 
Akkurat 
Hornsgatan 18, tel 644 0015

Kummaline, kuid elav väike restoran Södertunnelni kõrval. Tuntud suure õlle- ja viskivaliku poolest, mistõttu reedeti ja laupäeviti on seal veidi lärmakas.


Bakfickan
Ooperimaja, tel 20 77 45

Vana ooperiteatri keldris on koguni kolm söögikohta – Operakällaren, Opera Bar ja Bakfickan. Viimane on osa Ooperibaari köögist, mis tähendab, et söögid serveeritakse köögileti ääres.


Berns
Berzeli Park, tel 614 05 00

Pärast pikka renoveerimist avas see legendaarne gigant uksed just uue millenniumi tulekuks. Restorani uueks omanikuks ja juhiks on endine inglise disainer Sir Terence Conran.


Biblos 
Biblioteksgatan 9, tel 611 80 30

Trendikas koht, kuhu tullakse suhtlema. Külastus planeerige varasemale õhtutunnile, sest hiljem on lärmi tõttu raske omaenda tellimustki kuulda. Reedeti ja laupäeviti on ukse taga järjekord.


Bistro Jarl 
Birger Jarlsgatan 7, tel 611 76 30

Intiimne, väga heade söökide ja sõbraliku teenindusega bistroo. Oma väiksuse tõttu alati rahvast täis, seetõttu on soovitav koht reserveerida.


Bistro Ruby Grill Jarl 
Österlånggatan 14, tel 20 57 76

Nüüd on see populaarne koht kaheks saanud! Pariisi-teemaline bistroo võlvlagede, küünlavalguse, suurepärase toidu ja hea veiniga ja Texase-teemaline grill biifsteekide, margeritade ja ameerika õllega. Pariis-Texas Stockholmi vanalinnas?


Bröderna Olsson 
Folkkungagatan 84, tel 640 84 46

Vennad Olssonid on kuulsad selle poolest, et kõik road sisaldavad küüslauku ning maitsevad seejuures väga hästi. Lõõgastav olustik.


Cia Ciao Primo 
Amaranten Hotel, Scheelegatan 20, Reisen Hotel, Skeppsbron 12, tel 651 28 30, 36 25 00

Huvitavate katetega pizzad meeldivas hotelliinterjööris.


Claes på hörnet 
Surbrunnsgatan 20, tel 16 51 30

Kahe uusehitise vahele surutud XVII sajandi kõrts väikeste söögi- ja külalistetubadega. Serveeritakse kergelt moderniseeritud rootsi rahvustoite ja koduseid roogi.


De fyras krog 
Järntorget 5, tel 24 14 14

Selle meeldiva restorani sisekujundus on inspireeritud feodaalajast. Neli söögisaali kannavad nelja klassi nime: aadel, vaimulik, kodanlane, põllumees. Mööbel ja atmosfäär on erinevad, kuid menüü sama. Alumisel korrusel on kena baar.


Den Gyldene Freden 
Österlånggatan 51, tel 10 90 46

Traditsiooniline, kuid suure ajaloolise tähtsusega restoran – kõik, kes on Stockholmis käinud, on seal vähemalt korra söönud. Isegi Rootsi Akadeemia, kes valib välja Nobeli preemia laureaadid, saab kokku Den Gyldene Fredenis. Kohad tuleb reserveerida.


Die Ecke 
Vasagatan 2, tel 412 34 70

Saksa keelest tõlgituna tähendab see nimi "nurka", mis ta täpselt ongi. Asub ta muidu ameerikalikus hotellis Sheraton, kuid on üllatavalt mõnus ja autentne bavaaria stiilis õlletuba šnitsli ja vorstikestega.


East 
Stureplan 13, tel 611 49 59

Kuumim kohalike kuulsuste kooskäimise koht. Aasia segaköök. Baar alati rahvast täis ja kaua lahti.


Eriks 
Österlånggatan 17, tel 23 85 00

Eriksit võib pidada Stockholmi parimaks restoraniks. Seda kinnitab fakt, et ka kuninglik perekond käib Eriksis lõunatamas. Kuigi hinnad on väga kõrged, saab igaüks end seal suurepärase teeninduse, olustiku ja roogade tõttu kuningana tunda. Kohad reserveerida pikalt ette.


Eriks bakficka 
Fredrikshovsgatan 4, tel 660 15 99

Head rootsi toidud, meeldiv teenindus ja kena komme shampanjat klaasiga serveerida.


Franska matsalen 
Grand Hôtel, Södra Blasieholmshamnen 8, tel 679 35 84

Shikk koht tasemel hotellis. Auhindu võitnud prantsuse köök, laitmatu teenindus, jahe elegants, hea veinikelder. Kui te hindadest ei hooli, ei valmista koht teile pettumust. Isegi vaade on hindamatu. Kohad reserveerida.


Fredsgatan 
Fredsgatan 12, tel 24 80 52

Koht rikastele, julgetele ja ilusatele. Ambitsioonikas, loominguline ja väga populaarne köök, seetõttu tuleb kohad aegsasti ette tellida.


Friday 
Birger Jarlsgatan, tel 611 31 31

Midagi Mac Donaldsi ja "päris" toidu vahepealset. Kiire teenindus ja eriti suured portsjonid.


Gamla stans bryggeri 
Skeppsholmen, tel 20 20 65

Skeppsbroni kail asuv restoran, kus toodetakse õlut – ja see on hea õlu! Toit on samuti hea ning lõbustused kestavad kogu öö. WCs on televiisorid!


Gondolen 
Stadsgården 6, tel 641 70 90

Svenska Dagbladeti küsitluse andmetel Stockholmi parim restoran, kuhu pääseb Katarinavägeni tõstuki abil. Restoranipidaja Erik Lallrstedt on Rootsi parim. Kohad on vaja reserveerida.


Grands veranda 
Grand Hôtel, Blasieholmshamnen 8, tel 679 35 86

Traditsiooniline rootsi laud ja kena vaade kuningalossile.


Greitz 
Vasagatan 50, tel 23 69 70

Mitmenäoline restoran, kus pakutakse luksuslikke vähivaagnaid käsikäes lihtsate ja koduste rootsi toitudega. Pressklubeni (pressiklubi) kohvikus võib uurida fotosid legendaarsetest rootsi ajakirjanikest.


Grodan 
Grev Turegatan 16, tel 679 61 00

Popp yuppie-koht, eriti reedel ja laupäeval.


Hannas Krog 
Skånegatan 80, tel 643 82 25

Hea toit mõõdukate hindadega – põhjus, miks koht nii populaarne on. Baar on pressi- ja meediainimeste kohtumispaigaks.


Harry B James
Regeringsgatan 47, tel 411 11 26

Ameerika-stiilis kohvik ja baar salatite, burgerite ja friikartulitega. Odav õlu happy hour ajal. Asukoha tõttu kaubanduspiirkonnas on ta heaks puhkepaigaks väsinud jalgadele.


Hasselbacken 
Hazeliusbacken 20, Djurgården, tel 670 50 00

Vabaõhumuuseumi Skansen ja lõbustuspargi Gröna Lund vahel asuv tuntud meelelahutuspalee on külastajatele taas avatud.


Il Conte 
Grevgatan 9, tel 661 26 28

Ehtne itaalia restoran intiimse õhkkonnaga. Pastaportsjonid on suured ja maitsvad. Magustoiduks tuleks kindlasti tellida tiramasu á la mama Ingrosso! Kohad on vaja varakult ette tellida.


Il Tempo 
Höbergsgatan 40, tel 644 75 10

Väga stiilne moodsa itaalia köögiga restoran, mis on nii populaarne, et kohad tuleb varakult kinni panna. Baaris on suurim valik grappat ja sebramustriline tapeet.


KB 
Smålandsgatan 7, tel 679 60 32

Linna populaarsete restoranide hulgas on ta kesksel kohal koos oma väga populaarse baariga. Gurmeetoidud on kallid, kuid päevaroad odavamad. Marineeritud heeringas KB koos akvaviidiga on suurepärane valik. Rahvast täis lõuna ajal, õhtuti ja peale teatrietenduste lõppemist, kuna KB asub ümber Kuningliku Draamateatri nurga.


Krokodil 
Österlånggatan 7, tel 20 02 29

Vanalinnas, kuningapalee tagusel puiesteel asub pisike, armas ja populaarne kohake, kus saab eriti head juustuburgerit.


Kungshallen 
Kungsgatan 44

Suur, väga erineva menüüga toidukoht (salatid, pizzad, pastad, kebabid, hot dogid, aasia köök jne) nii kohapeal söömiseks kui kaasa ostmiseks. Robertsi kohvikus sissekäigust paremal on samuti väga suur valik.


La Famiglia 
Alströmergatan 45, tel 650 53 10

Traditsiooniline itaalia söögikoht, mis asub vaikse linnaosa hämaral tänaval. Paljude arvates teeb see asja huvitavaks. Seal on nähtud Lisa Minellit, Stingi, Frank Sinatrat ja Bruce Spingsteeni oma naise Pattyga.


La Villa 
Sturegatan 10, tel 662 04 65

Nooremapoolsete külastajatega gourmet-restoran, mis pärast keskööd ööklubiks muutub. Reserveerida pikalt ette.


Lejontornet 
Lilla Nygatan 5, tel 14 23 55

"Lõvikindlus" on shikk restoran, mis on ehitatud XVII sajandist pärit keldrisse. Hea valik kalleid veine, mida saab ka proovida. Reserveerida pikalt ette.


Magnus Ladulås 
Österlånggatan 26, tel 21 19 57

Koht on nime saanud tõelise kangelase järgi, kes kaitses vaeseid talupoegi ränkade maksude eest sadu aastaid tagasi. Ka tänapäeval võib seal kõike juhtuda…


Mälardrottningen 
Riddarholmskajen 4, tel 24 36 00

Ujuvhotell ja -restoran asub ameerika miljonäriprouast seltskonnategelase Barbara Huttoni erajahil. Sillal asub kaptenibaar. Jahilt avaneb suurepärane vaade raekoja kolmele kroonile.


Mårten Trotzig 
Västerlånggatan 79, tel 24 02 31

Viimse detailini maitsekalt kujundatud restoran pakub suurepärast toitu. Pisikesed trepid ja kelmikad nurgatagused teevad Mårten Trotzigist põneva söögikoha. Kohad reserveerida.


Mooncake 
Luntmakargatan 95, tel 16 99 28

Aasia köögi ja kaasaegse disainiga restoran on viimasel ajal nii moodi läinud, et kindlasti tuleb kohad varem kinni panna.


Naglo 
Regeringsgatan 2, tel 10 27 57

Restorani trumbiks on asukoht välisministeeriumi, parlamendihoone, kuningalossi ja ooperimaja ees. Samuti on seal meeldiv interjöör, oma hinda vääriv menüü ja suur ümmargune baar.


Nils-Emil 
Folkkungagatan 122, tel 640 72 09

Pisut kõrvalises linnaosas asuva populaarse restorani omanik Nils-Emil Ahlin on teada-tuntud tegija restoraniäris. Tema restoran pakub parimaid heeringatoite. Ümmargune laud, mis jääb sisenedes vasakule, kannab nime "Printsi laud", sest prints Bertil oli tihe selle restorani külaline.


Nordquist & Ciao Ciao 
Scheelegatan 20, tel 651 28 30

Kallis ja shikk restoran hotellis Amaranten. Kuid saab ka pizzat kohapeal ja kaasa. Seal on ka hea ventilatsiooniga sigaribaar.


Norrlands bar & grill 
Norrlandsgatan 24, tel 611 88 10

Üks uuemaid Stockholmi restorane pakub moodsaid variatsoone rootsi rahvustoitudest. Teenindus on kiire ja viisakas. Vähem kallilt saab süüa kohe selle kõrval asuvas kohvikus Norrlands Kantin.


PA & Co 
Riddargatan 8, tel 611 08 45

Väike pretensioonitu koht kahe tavalise tänava nurgal on ometi väga populaarne, eriti kirjanike, kunstnike, näitlejate ja muusikute hulgas. Populaarsed söögid on lihapallid pohlamoosiga ja peekon sibulatega.


Prinsen 
Mäster Samuelsgatan 4, tel 611 13 31

100 aastat vana ja ikka tasemel! Rahvustoidud, palju tumedat puitmööblit ja kultuurilembesed külastajad teevad sellest kena ning tagasihoidliku restorani.


Rendez vous 
Apelbergsgatan 40, tel 411 51 41

Lihtne väike bistroo, tuntud oma hea ja odava prantsuse köögi poolest. Lõuna ajal rahvast täis.


Riche 
Birger Jarlsgatan 4, tel 611 70 22

Kunagi oli see koht, kus ennast näitamas käidi. Nüüd on see kujunenud rahvarohkeks ja lärmakaks restoran-baar-klubiks, kus ennastki vaevalt kuulda on.


Sophie's bar 
Biblioteksgatan 5, tel 611 84 08

Viimase aja popp koht. Vahemere toit ja aafrika kujundus. Pikk metallkattega baarilett, kus toimub action kogu öö.


Stallmästaregården 
Norrtull, tel 610 13 00

Äsja renoveeritud üle 350-aastane kõrts asub paigas, kus vanasti inimesed peatusid, et maksta linnale maksu. Praegu serveeritakse seal gourmet-toitu rootsi moodi. Kohad reserveerida.


Storstad
Odengatan 41, tel 673 38 00

Uus kuum restoran ja baar Odengatani ja Döbelnsgatani nurgal avati alles 1999. aasta suvel. Kohe sai sellest aasta suur hit – nii iseloomustab kohta Rootsi ajakirjanik Margareta Hägglund. Avar, modernne, skandinaavia interjööriga suur baar ja kaks söögisaali – üks trepist üles, teine alla. Nädalalõppudel on baar täis lõbutsevaid ja lärmakaid noori, seetõttu on sõpradega rahulikuks jutuajamiseks ja kenaks õhtusöögiks soovitav valida mõni õhtu nädala sees. Toit on traditsiooniline, kuid moodsalt kerge ja väga maitsev. Soovitada võiks mereande, kana, lambapihve, kala ja vähisuppi. Pakutakse ka väga head taimetoitu. Õhtusöögiks on alati soovitav kohad reserveerida.


Strindberg 
Drottninggatan 85, tel 10 45 18

Kuna August Strindberg elas selles majas, pandi restoranile tema nimi. Vabaõhuterrassiga baar ja hea köögiga restoran.


Strix 
Drottninggatan 79, tel 24 44 02

Elegantne väike põneva menüüga nurgarestoran. Seintel vanad naljakad rootsi karikatuurid. Sõbralik teenindus.


Sturehof 
Stureplan, tel 679 87 50

Parim koht, kus ka veel hilja õhtul sooja sööki saab. Suurepärased toidud kaladest ja karploomadest.


Teatergrillen 
Nybrogatan 3, tel 611 70 40

Kultuurihuvidega üle 30-aastaste lemmikkoht. Oli ka Ingmar Bergmani lemmikkoht. Ette reserveerida!


Tennstopet 
Dalagatan 50, tel 32 25 18

Vana ja legendaarne paik valgete laudlinade, küünalde ja väga rootsiliku menüüga. Kuulus oma hiiglasliku heeringavaagna poolest.


Tranan 
Karbergsvägen 14, tel 30 07 65

Kunagisest õllesaalist on välja kasvanud armas väike restoran, kus käib peamiselt noorem rahvas.


Tures 
Sturegallerian 10, tel 611 02 10

See on justkui välikohvik – ainult et asub siseruumis. Väga populaarne koht väga erinevate inimeste jaoks, seepärast pole see ka kunagi tühi.


Ulla Winbladh 
Rosendahlsvägen 8, tel 663 05 71

See vana kõrts on populaarne nii rokistaaride kui kuningliku perekonna liikmete hulgas. Pakutakse koduseid ja gourmet-toite. Reserveeri kohad!


Wasahof 
Dalagatan 46, tel 32 34 40

Kõige kuulsamad on selle paiga odavad austrid ja kuulsused, kes neid seal söömas käivad.


Wedholms fisk 
Nybrokajen 17, tel 611 78 74

Linna parim kalarestoran, mis on oma esmaklassilise toidu ja teenindusega teeninud Michelini kataloogis ühe tärni. See peegeldub ka hindades, kuid portsud on suured ja omanik Bengt Wedholm legendaarne. Kohad reserveerida.


Zum Franziskaner 
Skeppsbron 44, tel 411 83 30

Selle vanalinnas asuva paiga menüüs on alati kvaliteetne õlu ja maitsev shnitsel. Originaalne art nouveau kujundus.

Laevad

Hinnad

   • Kruiisipaketid

   • Ülesõit

   • Kajutid

   • Söögid

   • Autod

   • Cargo

   • Hotellipaketid

   • Sooduspaketid

   • Transiit

   • Reisitingimused

   • Sõidugraafik

   • Linnaekskursioonid


Erireisid

   • Jõulud

   • Aastavahetus

   • Kruiis firmadele

   • Disney On Ice


Puhkusereisid

   • Suusareisid


Konverentsireisid

Meelelahutus

Tax-free kauplused

Restoranid

Kruiisiklubi

Sooduskaart

Gallup

   • Küsimus

   • Võitjad


Estline

   • Tutvustus

   • Kassad


Estline AS  •  tel +372 631 88 88  •  estline@estline.ee